Goedkope mobiele telefoon abonnementen vergelijken, de goedkoopste telefoonabonnementen

Uit een vergelijking van de prijzen tussen telefoons met toestellease en telefoons zonder toestellease blijkt dat telefoons zonder toestellease goedkoper zijn. De verwachting zou zijn dat telefoons met toestellease goedkoper zijn omdat de telefoon

Toestellease is een telefoon abonnement waarbij aan het einde van het contract de telefoon ingeleverd moet worden bij de provider tenzij de telefoon overgekocht wordt. De telefoon wordt als het ware gehuurd van de provider. Bij toestellease dient u goed de kleine lettertjes te lezen. Zonder toestellease blijft de telefoon aan het einde van het contract in handen van de consument. De telefoon wordt als het ware gekocht en in termijnen afbetaald aan de provider.

Goedkopere telefoonproviders zonder toestellease

Het hoeft niet zo te zijn dat telefoon abonnementen altijd goedkoper zijn zonder toestellease. Een van de redenen dat momenteel toestellease niet goedkoper is dan geen toestellease is dat de duurdere telefoonproviders de enige aanbieders zijn van toestellease. De telefoonproviders waarbij toestellease beschikbaar is: KPN, Telfort en Hi. De goedkopere telefoonproviders die geen toestellease hebben: Tele2, T-mobile en Vodafone. Het is nog onbekend of laatstgenoemde telefoonproviders ook over gaan op toestellease.

Het advies is om goedkope telefoonabonnementen te nemen. Dit betekent momenteel om toestellease te vermijden. Zo bent u goedkoper uit voor uw telefoon abonnement.

Voor een goede vergelijking om zelf te zien welke telefoonproviders het goedkoopste zijn:
> Telefoon abonnementen vergelijken